Ölüm anında görülen 'beyaz ışığın' sırrı

Yorum
Ölüm anında görülen 'beyaz ışığın' sırrı

Ölümden dönenlerin, kalbi durduktan sonra tekrar çalışanların anlattıkları benzerdir, parlak beyaz ışık gördüklerini, ruhlarının bedenlerini terkettiğini, hatta yükselip yukarıdan bedenlerine baktıklarından, hayatlarının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğinden sözederler genelde.
 Şimdiye kadar insanlarla yapılan çalışmalar buna pek açıklık getiremedi, fakat sıçanlar üzerindeki deney ipucu veriyor...

Bilim, ölümün eşiğinden dönen kişilerin '''tünelin ucunda'' gördüğü beyaz ışığın sırrını çözmüş olabilir. Beyaz ışığın, beyindeki elektrik dalgalarının ani yoğunlaşmasından kaynaklanabileceği ve algılama düzeyinin artmasına neden olabileceği düşünülüyor.

ABD'deki Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, ölmek üzere olan dokuz sıçanı izlendi ve beyin dalgalarında yüksek seviyede aktivite gözlendi. Hayvanların kalbinin durmasından sonraki 30 saniye içinde gama salınımları olarak bilinen yüksek frekanslı beyin dalgalarında ani bir yükselme tespit edildi.

Araştırmanın başındaki Dr. Jimo Borjigin, Amerikan Bilimler Akademisi'nin dergisinde yayınlanan sonuçlarla ilgili ''Birçok insan, klinik ölümden sonra beynin aktif olmadığını ya da çok az aktif olduğunu, beynin normale göre daha az faal olduğunu düşünür. Biz, bunun böyle olmadığını ortaya koyduk. Aksine ölüm anında beyin daha aktif'' dedi.

Dr. Borjigin insanlarda da benzer bir durum yaşanmasının olmasının mantıklı olduğunu, beyinde faaliyetlerin yoğunlaşması ve algılama seviyesinin artmasının, ölüm ânı için anlatılanlarını açıklayabileceğini söyledi: ''İnsanların ışık görmeleri, beynin görme merkezinin yüksek seviyede uyarılmasından kaynaklanabilir.''

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayfa Başına Dön
-->