ABD başkanı olacak |
Kehanetlerinin ancak 2050`li yıllarda gerçek anlamda yorumlanabileceğine ve `hakkının teslim edileceğine` inanılan Nostradamus uzmanlarına göre, kahin dörtlüklerinde çağımızın süper gücü olarak adlandırılan Amerika`dan da bahsediyor. Üç denizle çevrili, en önemli tatili Perşembe(Şükran Günü) günü olan Büyük bir millet doğacak. Bu yerin ünü, senası, yasası ve gücü deniz ve kara yoluyla
büyüyecek, Doğu`ya doğru olan büyük bir güçle birlikte... Şifre çözücülere göre, Nostradamus`un bu dörtlüğü ABD`nin mükemmel bir tasviri. Birleşik Devletler üç denizle çevrelenmiştir, her yıl perşembeye denk gelen özel Paskalya bayramları vardır ve kesinlikle son cümlede bahsedilenleri de yerine getirmektedir. Peter Lorie, genellikle kahinin son cümlelerinde çöküş ya da korkunç bir kaderden söz ettiğini, fakat bu dörtlükte kahinin ABD`yi kastederek `gittikçe büyüyen bir güçten` bahsettiğini söylüyor. Ancak R. W. Velch, Lorie`ye katılmakla beraber kahinin ABD`nin çok büyük karışıklıklar ve tahribatlar yaşayacağına dair işaretler verdiğini öne sürüyor. Velch, kahinin onuncu ciltteki 81`inci dörtlüğünü örnek veriyor:
ABD`DE AĞIR TAHRİBAT
Hesperian vatandaşlarınca tapınağa konan hazine Korunaklı bir yere çekilir. Hırslı olanlar bağları keser, tapınakları geri alınır Tahrip edilmiş dehşet verilmiş av bunun ortasında Velch`in dörtlük hakkındaki yorumu şöyle: `Hesperian (Hispanikleri kastediyor) vatandaşları, ABD vatandaşlarını ifade eder. Dörtlükte bahsedilen tahribattan, başka dörtlüklerde de söz eden Nostradamus, ABD`de yaşanacak terörist hareketlere dikkat çekiyor. Washington`da silahlı bir çatışmanın olacağı işaretini veriyor. Akıbet net değildir. Fakat dörtlük, kargaşa içinde ağır tahribat olacağını bildirir. Kronolojik bir ipucu yoktur. Ancak son zamanlarda militan organizasyonların ortaya çıktığı dikkate alındığında, bu kehanetin yakın geleceği işaret ettiği düşünülebilir.` ABD`ye yapılan 11 Eylül saldırıları düşünüldüğünde, kehanetlerindeki gerçeklik payı çok yüksek diyebileceğimiz Nostradamus`un onuncu cildinin 82`nci dörtlüğünü de yorumluyor Velch...
TERÖR ÇOK BÜYÜK OLACAK`
Çığlıklar, ağlamalar, gözyaşları bıçaklarla gelecek Kaçıyor görünüp son kez saldıracaklar. Yüksek platformlar kurulacak park çevrelerinde, Yaşayan geri püskürtülüp çabucak öldürülecek. Şifre çözücülere göre bu dörtlük bir önceki dörtlükte verilen eylemi tanımlıyor. `Yüksek platformlar` yaşananterör olayından sonra ABD yöneticilerince alınacak önlemleri ve son satır ise bu terörist faaliyete verilecek karşı cevabı dile getirmektedir. Velch bu yorumlarını başka bir dörtlükle güçlendiriyor. Ansızın gelen terör çok büyük olacak, Baş aktörleri saklanacak Sıcak korlar üzerindeki leydi artık görünmeyecek, Böylece büyükler yavaş yavaş kızdırılacak. Velch`e göre, Nostradamus `leydi` benzetmesiyle ABD`deki Özgürlük Anıtı`nı sembol olarak kullanıyor ve bununla ABD`yi işaret ediyor. Velch ekliyor: `ABD`de meydana gelecek karışıklık ve tahribatı anlatan Nostradamus`un bu kehanetinin gerçekleşme ihtimali yüzde 70.` Burada daha çok Amerika`nın maruz kalacağı karışıklıklar ve tehditleri içeren dörtlükleri yorumlayan Velch`e göre, Nostradamus kehanetlerinde ABD`nin başına ilk defa bir kadın başkan geçeceğinden de bahsediyor.
HEM BİLGE HEM GÜNEYLİ
Ay gece yarısı yüksek dağın tepesinde, Yeni bir bilge kişi tek başına görünmekte orada, Müritlerince ölümsüzlüğe davet edilen, Gözleri gün ortasında. Elleri göğsünde, vücudu ateşler içinde. Bu dörtlüğü Velch şöyle yorumluyor: `Bu dörtlük bize kadın başkan hakkında önemli ipuçlarıveriyor. Bunların en önemlisi, ikinci mısrada `sophe` sözcüğünün geçtiği dörtlüğün, Fransızca orjinalinde saklı. Bu sözcük `bilge kişi` anlamına gelir.
Nostradamus`un yalnızca `iyi bir beyne sahip, kendi ayakları üstünde durabilen bilge bir kişi`den söz ettiğini düşünebiliriz. Dörtlüğe göre bu kadın, müritleri ya da destekçileri tarafından ölümsüzlüğe davet edilmiştir. Öğlen vakti ya da güneyden görünür, elleri göğsünde ve vücudu ateştedir. Ve kahine göre Birleşik Devletler`in ilk kadın başkanı, ülkenin güneyinden gelecektir.` Peki günümüz dünyasında kahinin belirttiği `kadın başkan` kim olabilir? Akla hemen New York senatörü ve eski First Leydi Hillary Clinton geliyor. Eşinin aksine, Eski First Leydi kuzeyli. 26 Ekim 1947`de Chicago, Illinois`da doğdu. Ancak Nostradamus`un tarifine Hillary Clinton`dan daha uygun bir isim daha var: Condoleezza Rice... 14 Kasım 1954`te, Alabama`da doğan, Amerika`nın ilk kadın ve ikinci siyahi Dışişleri Bakanı Rice, Nostradamus`un dediği gibi `güneyli` ve üniversite hocalığı da onun `bilge kişi` olarak yorumlanmasına yol açıyor.